SORTIDA D’ESCOLA CONFLICTIVA

SORTIDA ESCOLA tIRSOConxa Garcia.  Cada dia passa el mateix a l’hora de sortida de l’alumnat de l’Escola Mare de Déu del Coll, una escola concertada del nostre barri: es produeix una problemàtica sortida en massa pel carrer Tirso, amb una voravia molt estreta, amb una tanca de ferro per separar-la del trànsit rodat. Amb pares i mares amb cotxets i criatures petites, gent que ve de Santuaris i no pot passar per la voravia ocupada i ha de baixar a la banda corresponent als cotxes, amb el consegüent perill, a més hi ha un tros en el qual no hi ha cap més altra voravia.

Moltes de les filles i fills de les meves amigues i veïnes del Coll hi han anat a aquesta escola. És una escola del nostre barri,  per tant no tinc res contra ella, però no em sembla just que s’apropiessin de la Plaça de Gibraltar que és una plaça pública, posant-hi una tanca, amb la finalitat de realitzar aquesta polèmica sortida de l’alumnat al carrer Tirso. 

L’escola té una sortida per sota al carrer Font del Coll i una per dalt, al carrer Santuari, suficients per canalitzar la sortida dels nens i nenes de l’escola. La majoria de la mainada que són del Coll, poden sortir per Font del Coll i la resta, la gran majoria del Carmel i la Taixonera poden sortir per Santuari.

Per què fer-ho per cursos i, a més, agrupar la gran majoria pel carrer Tirso, que com diu un informe de la mateixa escola “la confluència del carrer Ceuta entre Santuari i Font del Coll (entrades d’Infantil i Primària de l’escola, les voreres són estretes i perilloses, a més dels embussos de trànsit “. Segons es veu en aquest informe la gran majoria de l’alumnat hi arriba o surt a peu.

Actualment ho tenen distribuït així: C/Santuari: la utilitzen P3 i els quatre cursos de l’ESO;  C/Tirso: la utilitzen P4, P5, 1er, 4art, 5è, i 6è de primària; i C/Font del Coll: la utilitzen 2on i 3er de primària. A  més veiem que no s’obren les portes perquè els pares i mares esperin les criatures als espais lliures o patis de l’escola, perquè no s’acumulin al carrer, tot afegint més problemes.

Sí és correcte i de lògica que es posi una senyalització de “Camí Escolar” o “Zona Escolar” als carrers Santuari, Tirso i Font del Coll i que aquesta senyalització sigui visible per a tots els vehicles que s’hi aproximin. També cal una pacificació del trànsit en la zona, amb límits de velocitat o el semàfor de Tirso amb Santuari.

En fi, que la solució no sembla tan complicada a primera vista: que la mainada surti per Font del Coll o Santuari, segons el camí que han d’agafar per anar a casa; que a partir d’una certa hora es deixi entrar als pares i mares a les zones lliures de l’escola per esperar-los; que es pacifiqui el trànsit, que es faci la senyalització de Zona Escolar; i que la Plaça de Gibraltar torni a ser pública.

 

Anuncios

Acerca de srsarina

educadora
Esta entrada fue publicada en EL COLL, OPINIÓ. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s