MALTRACTAMENTS LEGALS

foto-contra-masclismeLeonor García. Recentment ha arribat informació des de Rússia que, a partir d’ara, no serà delicte penal maltractar la dona o els  fills, segons una primera aprovació del Parlament rus:  tres-cents seixanta vuit vots a favor i només un en contra. Això sí, només es pot fer un cop a l’any i pel que sembla no es pot agredir  l’home.

La raó d’aquesta llei és recolzar la tradició familiar i l’autoritat paterna, malgrat que més de 60.000 dones i nens pateixen violència domèstica i que, fins ara, l’agressor pagava fins a dos anys de presó. Ara les víctimes no podran presentar denúncies.

Per una banda tot això em sembla surrealista, però per altra banda em sembla preocupant i condemnable ja que es tracta d’una llei injusta, masclista i arcaica. I em fa demanar-me de què estem parlant: és o no és un acte delictiu pegar  una persona? I si ho és, què més dona si ho fas un cop o més a l’any? És què els delictes deixen de ser-ho per la quantitat de cops que es cometin? Així doncs, estaria permès robar o assassinar si només es fes un cop a l’any?

El problema no és el nombre de vegades perquè el que no es pot fer no s’ha de consentir ni una sola vegada.  A més, es pot permetre la violència depèn de qui l’exerceixi? És més o menys dolent si és un home o una dona l’agressor? La resposta evidentment és que no.

L’autoritat no s’ha de recolzar en la força i la llei ha d’estar de part de la justícia i de la no-violència, sense limitacions. El fet que el parlament rus per majoria hagi aprovat una llei que permet la violència i discrimina les persones és condemnable i vergonyós i vulnera els drets humans. Els organismes internacionals haurien de prendre mesures per pressionar Rússia en aquest assumpte.

Per concloure, donar suport als organismes internacionals perquè rebutgin públicament aquestes mesures i  pressionin Rússia perquè la anul.lin .

 

Anuncios

Acerca de srsarina

educadora
Esta entrada fue publicada en OPINIÓ. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s