LIDIA BENAVIDES

Mercé Juan.  Neix a Madrid,  el 1971. És Doctora en Belles Arts per la Universidad Complutense de Madrid.  La seva tesi duia per títol “La luz como lenguaje visual y su significación: espacio, movimiento y percepción” i des del 1998 incideix en aquest tema, mitjançant sèries de fotografies, caixes de llum, vídeos i instal.lacions. És una fotògrafa jove i molt reconeguda i amb una obra molt moderna i especial pel seu tractament de la llum.

Ha participat a Fires d’Art comoARCO, Estampa, Dfoto San Sebastian, Paris Photo, PhotoMiami, CIGE Pekin y Preview Berlín. Les seves obres es troben a col·leccions privades i públiques.de museus i institucions a Espanya, França, Àustria, Suïssa, Alemanya, Itàlia, Mèxic, EEUU i Canadà. Museo ARTIUM, Caja Burgos, Colección Circa XX, Colección Munich Re, Ministerio de Cultura, Ministerio de Asuntos Exteriores, Biblioteca Nacional i Congreso de los Diputados.

Ha estat seleccionada i premiada en el  IV Premi Internacional de Fotografia Contemporània Pilar Citoler (2009), o en el Premi Extraordinari de fotografía Fundación AENA entre d’altres.

Ha rebut subvencions com l’Ayuda a la promoción del Arte Español en el Extranjero del  Ministerio de Asuntos Exteriores (1998) per a Berlín i Atenas, el  “Apoyo a las nuevas tendencias en las Artes” Ministerio de Cultura (2000) per a Munich, Stuttgart y Berlín. I la “Subvención Ministerio de Cultura para la promoción del Arte Contemporáneo Español” (2011) per a  Berlín.

La seva obra està inclosa en el llibre “100 Fotógrafos Españoles” (2006) i al “Diccionario de Fotógrafos” editat per La Fábrica el 2014.


A la fotografia es veu una medusa. Sembla una fotografia aquàtica. Té molta llum i hi predominen els colos blau i blanc. Permet veure els detalls de l’animaló.

Anuncios

Acerca de srsarina

educadora
Esta entrada fue publicada en CULTURA. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s